Najnovije Vijesti

Najnovije vijesti iz zemlje i svijeta

Ispovijest novinarke RTS: Shvatila sam da imam koronu u sred studia! Ovo su moji simptomi i terapija

 

Umor na koji se svi žale imam i danas, brže se zadišem, zamorim i u pojedinim delovima dana osetim malaksalost. Fali mi daha i fali mi snage, kaže o svom iskustvu sa korona virusom novinarka i voditeljka RTS-a Sanja Dragićević Babić.

U emisiji “RTS ordinacija” Sanja Dragićević Babić kaže da je bila pozitivna od 8. jula do 9. avgusta. Umor na koji se svi žale ima i danas.

Prema njenim riječima, to nije osjećaj kao kad si umoram i kada radiš, to je posljedica korona virusa i ljekari su rekli da je to normalno.

– Pričala sam sa prijateljima koji su takođe preležali kovid-19 i imali lakši oblik i oni takođe kažu da imaju te simptome i dan danas. Ostalo je sve u redu. Srce, pluća i bubrezi su dobro i to je ono na šta treba da se obrati pažnja – poručuje Sanja Dragićević Babić.

Kaže da je sve počelo tako što je jedno došla na posao u Jutanji program da vodi emisiju i rekla kolegama da se ne oseća dobro. Prethodno veče je imala glavobolju, ali je to povezivala sa stresom i poslom jer je prethodnih dana radila duplo.

– Pre nego što sam otišla u studio neko od kolega je uzeo parfem i kaže – lep je. Ja kažem ništa ne osećam. Možda je problem sa sinusima, pomislim. Posle emisije sam uradila antitela koja su pokazala da sam pozitivna – objašnjava novinarka RTS-a.

Dodaje da je na Banjici, koja je tada bila kovid bolnica, ispitala pluća, krvnu sliku i sve što je potrebno, a pi-si-ar je bio negativan.

– Dva puta mi je PCR bio negativan, a antitela su pokazivala pozitivan rezultat. Samo jedan dan sam imala temperaturu 37,4. U međuvremenu sam izgubila i čulo ukusa, glavobolju sam imala još jedan dan i plitak dah koji je trajao mesec dana – naglašava Babić.

Dva puta je radila skener pluća i bila su u redu. Bezvoljnost, malaksalost, bol u mišićima i kostima, su glavni znaci koronavirusa.

– Verovatno nema osobe koja nije preležala grip ali ovo sa tim ne može da se poredi. Ovo je kao da vam neko razdvaja kosti – ističe voditeljka.

Terapiju je koristila kod kuće i to Ce vitamin od 1.000 jedan ujutro i jedan uveče, hemomicin antibiotik, cink, dosta voća i povrća.

Sanja Dragićević Babić ističe da je kandidat za doniranje plazme i da će to uraditi.

Novi.ba/Blic.rs

IZVOR:NOVI.BA

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *